Romanian Diversity Chamber of Commerce și Kaufland România, în calitate de partener principal, anunța prima ediție a AccessABILITY EXPO, care va avea loc între 27 și 29 septembrie la Biblioteca Națională a României, în București.

Acest eveniment reunește comunitatea persoanelor cu dizabilități, îngrijitori, profesioniști și inovatori, pentru a explora resurse, a împărtăși inovații și a promova o societate mai tolerantă. Evenimentul este gratuit și deschis publicului larg.

AccessABILITY EXPO este o inițiativă menită să schimbe percepțiile sociale și să ofere susținere persoanelor cu dizabilități. Ne propunem să oferim persoanelor cu dizabilități, îngrijitorilor lor și profesioniștilor din acest domeniu oportunitatea de a accesa resursele de care au nevoie. Evenimentul nostru evidențiază angajamentul României față de toleranță și accesibilitate pentru toți”, declară Lestat Monroe, fondatorul Romanian Diversity Chamber of Commerce.

Pe parcursul celor trei zile, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu 20 de speakeri, să exploreze circa 50 de standuri expoziționale și să participe la ateliere interactive dedicate persoanelor cu dizabilități. Evenimentul va acoperi o gamă largă de subiecte relevante pentru comunitatea persoanelor cu dizabilități, de la tehnologie de ultimă oră până la planificare urbană și soluții de accesibilitate în zona de sănătate. Participanții vor putea, de asemenea, să ia parte la expoziții interactive, discuții de tip panel și sesiuni de networking.

Expoziția nu este doar un eveniment; este un catalizator pentru schimbare. Pentru prima dată în România, reunim toți actorii din comunitatea persoanelor cu dizabilități pentru a crea un impact semnificativ și pe termen lung asupra societății”, a declarat Estera Anghelescu, Director de Recrutare & Employer Branding la Kaufland România.

AccessABILITY Expo 2024 va include mai multe evenimente și activități conexe, dedicate persoanelor cu dizabilități, precum Conferința Romanian Accessibility Awareness Day , teren de baschet pentru scaune cu rotile, colțul de locuri de muncă ED&I, E-Gaming, Wellbeing Convention, TEDx Băneasa și Expoziția ALT Portraits / Portrete Alternative : Un spațiu unic în care arta se intersectează cu accesibilitatea, având scopul de a schimba perspectivele asupra diversității și incluziunii.

Scopul nostru este să arătăm că dizabilitățile sunt complet acceptate de comunitatea noastră. Suntem încântați să prezentăm resursele disponibile în România și să încurajăm factorii de decizie din toate sectoarele să facă pași semnificativi către incluziune”, a adăugat Perry Zizzi, Managing Partner la Dentons România și Președinte Romanian Diversity Chamber of Commerce.