CIS Group anunță semnarea contractului de execuție lucrări pentru construirea unui parc fotovoltaic, la Copșa Mică. Investiția totală a proiectului se ridică la aproape 100 milioane lei și acesta va fi pus în funcțiune la începutul anului viitor.

Cu o capacitate de producție de 23 MW și o capacitate de stocare de 4 MW, proiectul de la Copșa Mică contribuie la creșterea surselor regenerabile la mixul energetic național și este parte din angajamentul CIS Group de a sprijini tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon.

Ne concentrăm pe dezvoltarea unor soluții care nu doar că răspund nevoilor energetice actuale, dar și contribuie activ la reducerea dependenței de sursele convenționale de energie și la protejarea mediului înconjurător. Investim în viitorul verde al României și avem convingerea că aceste proiecte vor aduce un impact semnificativ atât pentru economie, cât și pentru comunitățile locale”, declară Sebastian Călugăr, CEO CIS Group.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6 – Energie, care vizează sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.