BRD găzduiește la Rezidența9 o expoziție colectivă care explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura.

Proiectul pornește din eforturile din zona de sustenabilitate ale BRD Groupe Société Générale, inițiatorul hotspot-ului cultural Rezidența9, cât și partenerul fondator al celui mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est axat exclusiv pe soluții pentru provocările climatice – Climate Change Summit. Totodată, expoziția face parte dintr-o serie de inițiative prin care BRD își propune să aducă arta și cultura mai aproape de publicul larg.

Expoziția „Noi între Noi. Narațiuni locale, cercetări și perspective artistice despre ecologie” va avea loc între 18 iulie – 4 august la Rezidența9 by BRD (Str I.L.Caragiale nr. 32). Artiștii care vor expune sunt: Oana Barbonie, Megan Dominescu, Iulia Groves, George Roșu (Climate Change Summit), Denise Lobonț (România), Ram Krishna Ranjan (Suedia), Becky Shaw (Marea Britanie – JustHeat), Irina Botea Bucan & Jonathan Dean, Orsolya Gal, Marlene Herberth, Nona Inescu, Mihaela Moldovan (România Remarcabilă).

„Noi între Noi” prezintă trei perspective curatoriale care tratează în mod diferit felul în care trăim împreună și ne folosim de resursele naturale. Expoziția generează un dialog între artiștii, cercetătorii și comunitățile implicate în proiectele selectate, dorind să propună narațiuni localizate și soluții colaborative, ca răspuns la criza climatică.

Noi între Noi este o expoziție creată și produsă de Rezidența9. Rezidența9 este un centru cultural din inima orașului, care aduce împreună gânditori, creatori, comunități și oameni de știință într-un dialog deschis pentru o mai bună înțelegere asupra lumii în care trăim. Rezidența9 este coordonată de Fundația9, înființată și susținută de BRD – Groupe Société Générale.