Cea de-a patra ediție a International Recycling Tour, inițiativa programului Every Can Counts, a încurajat audiența să devină #GenerationRestoration, în conformitate cu tema Zilei Mondiale a Mediului din acest an. Prezentând instalații de artă #PixelCan ale animalelor pe cale de dispariție, turneul a sărbătorit reciclabilitatea dozelor de băutură și a cerut acțiuni de mediu în 16 țări din Europa, Brazilia și Emiratele Arabe Unite.

În România, campania a fost marcată la Promenada Mall din București, unde publicul a putut descoperi instalația PixelCan, lucrare de artă realizată din 1.200 de doze care ilustrează imaginea unui cimpanzeu, unul dintre cele patru animale vulnerabile și pe cale de dispariție asupra căreia a atras atenția International Recycling Tour 2024.

Nevoia presantă de decarbonizare și minimizarea impactului asupra mediului al umanității se aliniază perfect cu misiunea Every Can Counts. Numai în 2023, Every Can Counts a ajuns la 183,5 milioane de oameni din întreaga lume, facilitând reciclarea a peste 55 de milioane de doze de băutură prin activări de evenimente și parteneriate. Continuăm să lucrăm pentru viziunea noastră de a inspira schimbarea comportamentului și de a ajuta la atingerea rate de reciclare a dozelor de 100%”, a declarat David Van Heuverswyn, Director al Every Can Counts Global.

Înființată în 2009 în Marea Britanie, inițiativa Every Can Counts este programul principal de promovare a reciclării dozelor de băutură pe tot globul. Acesta își propune să inspire, să încurajeze și să împuternicească consumatorii să facă diferența reciclându-și dozele de băutură oriunde s-ar afla – acasă, la birou sau oriunde în deplasare, de la parcuri, festivaluri și evenimente sportive până la școli și universități. În prezent, inițiativa s-a extins în 18 țări europene, Brazilia, U.A.E. și S.U.A.