Julius Meinl, furnizor de cafea premium, se alătură inițiativei Coffee&Climate (c&c), o alianță globală formată cu scopul de a proteja micii producători de cafea de efectele schimbărilor climatice.

Cu activitate de peste 10 ani, c&c este una dintre cele mai rezistente rețele din peisajul sustenabilității cafelei, promovând colaborarea între partenerii publici și privați pentru a aborda impactul schimbărilor climatice asupra producției de cafea.

”Ne propunem să răspândim Cultura Cafenelelor Vieneze în întreaga lume, asigurând în același timp un viitor mai durabil și mai echitabil, de la fermieri la consumatori. Această misiune cuprinde programe de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și inițiative de economie circulară și se cumulează în activități dedicate cu fermierii și comunitățile locale la origine. Programul Generations din Columbia și Uganda, menit să promoveze cele mai bune practici și să asigure mijloace de trai durabile, atestă acest angajament. Scopul final este de a ne asigura că fermierii pot transmite cunoștințele și culturile de cafea într-un mod semnificativ generațiilor următoare”, a declarat Marcel Loeffler, CEO al grupului Julius Meinl.

”Primirea companiei Julius Meinl ca nou membru ne oferă ocazia de a ne extinde eforturile proactive și de colaborare în abordarea provocărilor legate de schimbările climatice. Angajamentul principal al c&c constă în sprijinirea familiilor de mici producători de cafea. Colaborând îndeaproape atât cu aceste familii, cât și cu parteneri apreciați în domeniul cafelei, ne străduim să dezvoltăm sisteme de producție robuste și rezistente la schimbările climatice. Scopul este de a asigura durabilitatea cafelei, sporind în același timp securitatea alimentară și diversificarea veniturilor în aceste comunități”, a declarat Stefan Ruge, manager de program Coffee&Climate.