Junior Achievement (JA) România și KRUK România continuă parteneriatul pentru educarea comportamentelor financiare responsabile ale tinerilor prin intermediul proiectului „Credite Inteligente”, ediția a șasea. Astfel, peste 900 de elevi de liceu beneficiază de activități learning by doing prin intermediul cărora își dezvoltă abilități de gestionare eficientă a bugetului personal și o atitudine pozitivă față de planificarea finanțelor proprii.

Elevii înscriși în proiect anul acesta, alături de profesorii lor coordonatori, au acces gratuit la modulul digital „Credite Inteligente”, care îi ajută să descopere principiile de gestionare eficientă a bugetului personal și să înțeleagă importanța diferențierii nevoilor de dorințe la solicitarea unui credit, cum funcționează un credit și care sunt responsabilitățile asociate.

„Misiunea KRUK România este să contribuie la creșterea nivelului de alfabetizare financiară din România, de la 8% la peste 20%, până în 2030. Credem că fiecare tânăr din sistemul de învățământ românesc are dreptul să acceseze cunoștințe de bază și activități practice pentru a reuși să ia decizii financiare responsabile, cu impact în viitorul său și al comunității. Independența și încrederea în potențialul financiar al fiecăruia se construiește din primii ani de școală”, spune Cosmina Marinescu, CEO & Mentor KRUK România.

Ca în fiecare an, mentorii KRUK s-au alăturat inițiativei participând atât la activități în clasă cât și de tip webinar, pentru a-i familiariza pe elevi cu termenii și conceptele din domeniul financiar, dar și pentru a le împărtăși din experiența lor profesională și a-i ajuta să înțeleagă mai bine modul în care deciziile financiare influențează fiecare etapă a vieții.

Prin proiectul „Credite inteligente”, în cadrul celor cinci ediții care s-au desfășurat în parteneriat cu KRUK România, peste 9.000 de elevi, alături de profesorii lor, au beneficiat de educație financiară prin metode interactive și learning by doing.