Între 25-26 august, peste 750 de saci de deșeuri, însumând o cantitate de 3,7 tone, au fost colectați de pe malurile lacului Bicaz de 100 de voluntari din zona Moldovei, din Buzău, Brașov și București, în cadrul taberei de curățenie în natură organizată de Asociația Act for Tomorrow și brandul Ciucaș.

Pentru că situația deșeurilor din arealul lacului Bicaz reprezintă un adevărat dezastru ecologic, care are nevoie de intervenții susținute și o îngrijire amănunțită, Act for Tomorrow a organizat patru evenimente de curățenie pe malurile lacului în ultimii 3 ani, mobilizând un total de 600 de voluntari din toată țara să se alăture cauzei și să acționeze pentru un mediu mai curat.

Evenimentul de la Bicaz se încadrează într-un program mai amplu, prin care Act for Tomorrow și Ciucaș își propun să promoveze un stil de viață în armonie cu mediul înconjurător, abordând toate aspectele relevante. Scopul inițiativei „Natură curată, relaxare adevărată” constă în revitalizarea zonelor de relaxare din natură și încurajarea practicilor durabile de gestionare a deșeurilor.

Pe lângă acțiunea de curățenie desfășurată la Bicaz, începând cu luna aprilie, Ciucaș și Act for Tomorrow au organizat 6 evenimente de igienizare în mai multe zone verzi de relaxare din România: Brașov, Budeasa, Oltenița, Arefu (Transfăgărășan), Deva și Platoul Padina/Lacul Bolboci. Sub umbrela conceptului #EchipăPentruNatură, aceste evenimente au adus împreună angajații Ursus Breweries, comunitățile locale și voluntari din toate colțurile țării, pentru a curăța și a reda frumusețea naturii. Evenimentele de curățenie au reunit până acum peste 525 de participanți, iar rezultatul a fost colectarea și trimiterea spre stațiile de sortare a peste 18 tone de deșeuri.

”Cu toate că am realizat deja patru acțiuni de curățenie ample la Bicaz, în care am colectat 17 tone de deșeuri, provocarea este departe de a fi rezolvată definitiv. Nu putem rămâne indiferenți la distrugerea continuă a ecosistemului creat în jurul Lacului Bicaz. Această zonă – care ar trebui să fie un refugiu pentru biodiversitate și o destinație nealterată pentru iubitorii de natură – se află în pericol. Facem un apel către toți cei interesați de protejarea mediului să se alăture acestui efort comun”, a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow.